SDG's en uitleg

De Sustainable Development Goals (SDG’s) staan voor 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die wereldwijd een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld. Zij gelden voor alle landen en voor alle mensen. De Nederlandse overheid en bedrijfsleven hebben een grote invloed op het realiseren van deze ambities. Van organisaties wordt verwacht dat de SDG’s geïntegreerd worden in hun strategie, een vertaalslag wordt gemaakt naar concrete (inkoop) maatregelen voor hun bedrijfsvoering en dat zij rapporteren over de voortgang. Hierbij zijn de SDG-indicatoren mondiaal de nieuwe taal voor verslaglegging over de rol die ondernemingen spelen in het oplossen van maatschappelijke problemen.

 

Druk op de onderstaande iconen voor de bijbehorende SDG uitleg en video!

Facility Management

Bij het concretiseren van duurzaamheidsambities speelt het facility management een cruciale rol, waarbij facility managers een sleutelfunctie kunnen vervullen. Door het realiseren van (keten)samenwerking tussen belanghebbenden kan invloed uitgeoefend worden op tal van duurzaamheidsthema’s als: energie, gezondheid, welzijn, armoedebestrijding, duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie, milieu, inclusiviteit en circulariteit. Dit biedt kansen voor organisaties om vanuit hun facility management te groeien naar een excellente bedrijfsvoering.

Hierbij ontstaat een voorsprong voor organisaties die zich accountable maken en duurzaamheidsambities en SDG-impact meetbaar maken en hierover rapporteren. Dit heeft een positieve impact op commitment van stakeholders, maakt organisaties toekomstbestendig en zorgt voor een Sustainable Boost!

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.