SUB-barometer

van inzicht naar actieplannen

Ook benieuwd waar je organisatie nu staat? Welke voordelen behaald kunnen worden met duurzaamheid? Hoe voldaan kan worden aan wet- en regelgeving? En welke stappen je moet zetten om daar te komen?

Met de SUB-barometer helpen wij organisaties om inzicht te krijgen in het duurzaamheidsprofiel van hun facilitaire bedrijfsvoering en de vertaalslag te maken van duurzaamheidsambities naar concrete maatregelen. Maatregelen die direct verwerkt kunnen worden tot (inkoop) actieplannen en gekoppeld zijn aan de 17 SDG’s.

Jouw duurzaamheidsplan binnen 3 maanden

Hoe duurzaam is de facilitaire bedrijfsvoering van jouw organisatie? En hoeveel initiatieven neemt jouw organisatie al die bijdrage leveren aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s)?

De SUB-barometer geeft inzicht in de volwassenheid van de bedrijfsvoering. Hiermee helpen wij organisaties om inzicht te krijgen in het duurzaamheidsprofiel van hun bedrijfsvoering en kansen in kaart te brengen die niet alleen financieel, maar ook maatschappelijke winst op kunnen leveren. Daarnaast wordt met de tool inzichtelijk gemaakt welke bijdrage jouw organisatie levert aan de SDG’s.

Ook voor jouw organisatie is dit mogelijk; binnen drie maanden realiseren wij met de SUB-barometer jouw duurzaamheidsplan, waarin strategie vertaald wordt in concrete duurzaamheidsmaatregelen, die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Benefits SUB-barometer

Versneld inzicht in de mate van duurzame bedrijfsvoering en bijbehorende kansen op huisvestings-, facilitair en inkoopbeleid a.d.h.v. de SUB-barometer dashboard;

Benefits SUB-barometer

Inzicht in het aantal SDG-initiatieven die jouw organisatie momenteel neemt;

Benefits SUB-barometer

Inzicht in de potentiele groei van SDG impact;

Benefits SUB-barometer

Concrete maatregelen die verwerkt kunnen worden in een (inkoop)actieplan en een KPI-Dashboard.

Door het invullen van de 75 vragen uit de SUB-barometer ontstaat het duurzaamheidsprofiel van jouw organisatie, een zogenoemd dashboard met een cirkeldiagram. Deze geeft (per onderdeel) inzicht in de realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen en welke maatregelen de organisatie nog gaat nemen. Naast het duurzaamheidsprofiel  ontstaat uit de SUB-barometer een score op de SDG initiatieven. Deze score geeft een weergave van het aantal initiatieven per SDG waar jouw organisatie momenteel al een bijdrage aan levert. 

Actieplan duurzaamheidsmaatregelen & SDG-impact

Op basis van de resultaten uit de barometer ontvang je voor jouw organisatie een actieplan met concrete duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van haalbaarheid en ambities binnen jouw organisatie is in dit actieplan uitgelegd welke concrete maatregelen jouw organisatie kan doorvoeren om duurzaamheidsambities en SDG-initiatieven te verzilveren.

Doe jij ook mee?

Is jouw organisatie al klaar voor de wereld van morgen? Doe de gratis 0-meting en ervaar de boost van sustainability!

Aantal dagen de tijd om SDG's te behalen

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)