Workshops & trainingen

Workshop: Roadmap to CSRD Compliance

Ondernemend Nederland staat de komende jaren voor de uitdaging om te voldoen aan de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Welke verplichtingen brengt de CSRD met zich mee? En hoe kun je je hier op voorbereiden? Tijdens onze interactieve en dynamische workshop “Klaar voor CSRD” helpt SUB ׀ Sustainable Boost je in 6 stappen op weg naar CSRD compliance!

Kennis delen, samenwerken en doorpakken

Praktische tips en stappenplannen die je direct kunt toepassen in je werk of kennis opdoen over een specifiek onderwerp: in de SUB Academy volg je trainingen en workshops over duurzaamheid toegespitst op jouw organisatie.

Vanuit diverse invalshoeken en afgestemd op de doelgroep verzorgen we (werk)sessies over de opmars van de betekeniseconomie, de nut en noodzaak van maatschappelijk betrokken organisaties en meer!

Zo verzorgden we onder andere voor Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK), Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord (ONHN) en Van Lanschot Kempen een workshop op maat.

De betekenis van duurzaamheid

Tijdens de studiedag van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) namen collega’s Lotte en Babs het College van Bestuur en de schoolleiding mee in de betekenis van duurzaamheid. 

SVOK heeft een mooie ambitie: een neutrale voetafdruk! Om deze ambitie verder te concretiseren, is o.a. ingegaan op de betekenis ervan, de relatie met de Sustainable Routekaart, het verschil tussen Eco-neutraal vs. Klimaat-neutraal en duurzaamheid in het onderwijs. Super om te ervaren dat SVOK dit serieus neemt en het belang centraal stelt om elke leerling álle kansen te geven op toekomstgericht onderwijs!

Aan welke Sustainable Development Goals draag je bij?

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) volgde bij SUB een workshop over het toepassen van de Sustainable Development Goals in hun organisatie. Deelnemers verdiepten zich in de SDG’s en zochten uit of de duurzame acties – die al werden gerealiseerd – gekoppeld konden worden aan een aantal werelddoelen.

Het was ontzettend goed om te zien hoe enthousiast iedereen was over het thema duurzaamheid en hun ideeën daarover! Bovendien bleek dat er inderdaad een aantal SDG’s de boventoon voerden en ontstond er al snel een discussie of ze de focus ook op andere SDG’s konden leggen. De workshop leverde niet alleen een direct inzicht op, maar bracht ook stof tot nadenken. Waar willen we naartoe met onze organisatie en hoe willen we dat gaan vormgeven?

Welke duurzame keuzes kun je maken in je privé leven?

Wow! Wat een inspirerende groep hebben we ontmoet bij Van Lanschot Kempen. Tijdens de workshop ‘sustainability in your personal life’ werden we aangenaam verrast door alle duurzame acties van de deelnemers. Ondanks dat de workshop ging om duurzaamheid in je persoonlijke leven kwam het belang van een goede werkgever op het gebied van duurzaamheid ook aan bod.

“Thank you again so much for the great, interactive, thought-provoking and inspiring workshop – and goodiebag!” – Sarah Stols, Asset Management Trainee.

Workshop Kennemer College

Studiedagen voor leraren en ondersteunend personeel van Kennemer College mavo-havo stonden voor een deel in het teken van ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’. In Hotel Zuiderduin organiseerden we twee workshops over Sustainable Development Goals. Na een kennistest en fanatiek spelletje Kahoot, gingen de groepen aan de slag met het vaststellen van focus SDG’s.

‘Het manifest zal een prominente plek krijgen in de school, zodat we ons dagelijks kunnen spiegelen aan onze eigen rol in het geheel’, aldus het Kennemer College.

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.