Subsidie Circulaire Ketenprojecten: vraag je subsidie aan!

Vanaf vandaag, 9 april is het mogelijk om een subsidie voor circulaire ketenprojecten aan te vragen! Een super initiatief van het RVO. Je hebt tot en met 1 oktober 2020 de tijd om de aanvraag in orde te maken.

Waarom ketensamenwerking?

Juist in deze periode blijkt maar weer hoe belangrijk het is om de krachten te bundelen met elkaar en dat duurzaamheid & circulariteit een integraal onderdeel behoren te zijn. Circulaire ketensamenwerking, gaat uit van samenwerking en kennisdeling tussen alle stakeholders binnen een bedrijf. Ketensamenwerking biedt niet alleen kansen om de service en klantbeleving binnen jouw organisatie te verbeteren. Het zorgt ervoor dat een organisatie processen efficiënter en duurzamer kan inrichten. Juist door kennisdeling en belangen overstijgend te werken in de gehele (facilitaire) keten is verduurzaming mogelijk.

Wat houdt de Subsidie Circulaire Ketenprojecten in?

Indien je een circulair ketenproject start kun je tot 50% van de kosten met een maximum van €20.000 vergoed krijgen. Hierbij zijn ook de kosten voor de inhuur van een procesbegeleider inbegrepen. De subsidie is beschikbaar per mkb-ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband (minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers). Het maximale bedrag dat de overheid beschikbaar stelt is €860.000. En wie het eerst komt, die het eerst maalt! Wees er dus snel bij: de vergoeding wordt gegeven op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen?

De overheid stelt verschillende eisen voor organisaties om in aanmerking te kunnen komen voor de subsidie. Een van de belangrijkste eisen is de aard van de samenwerking. Leidt deze tot grondstoffenbesparing, circulariteit of reductie van CO2-uitstoot? Indien dit het geval is is de kans groot dat je in aanmerking kunt komen. De specifieke voorwaarden en eisen kun je vinden op de website van RVO.

 

 

Waar kun je de aanvraag voor de subsidie indienen?

Voor de reeds gemaakte of toekomstige kosten in 2020 kun je de aanvraag indienen via mijn RVO. Bij deze aanvragen dien je een 3-tal aan bijlagen toe te voegen. Deze bijlagen zijn:

  1. Het modelprojectplan. Dit is een gedegen plan van jouw circulaire ketensamenwerking. SUB kan je helpen bij het opstellen van dit plan!
  2. Het machtigingsformulier van alle deelnemers met toestemming aan de penvoerder om de subsidie aan te vragen.
  3. Bewijs dat het opgegeven bankrekeningnummer op naam van de penvoerder staat.

Begeleiding circulaire ketensamenwerking

Wij kunnen de aanvraag voor je indienen, met alle bijbehorende bijlagen. Ook kunnen wij de rol van procesbegeleider uitvoeren en de tools faciliteren die de gerealiseerde resultaten monitoren. Met onze One FM Ketensamenwerkingsaanpak hebben wij al mooie resultaten bereikt voor klanten. Wat onze werkwijze is om tot een gedegen ketensamenwerking te komen? Lees onze whitepaper!

Zorg dat je erop tijd bij bent! Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Babs Mammen – van der Zon, bereikbaar via 06 290 40 761 of mail.

Deel dit artikel

Lees meer blogs

28-04-2022

Wilfred Schipperen zet zich in voor dak- en thuislozen

“Ik geloof dat als je wijsheden met elkaar verbindt, er...
02-12-2019

30 tips om duurzame impact te maken vanuit huis of je werk

Veel mensen denken dat duurzaamheid iets is waar alleen grote...
verspillingsvrije week FM Haaglanden
02-09-2024

Hoe FMHaaglanden van de Verspillingsvrije Week een succes maakt

Samen tegen voedselverspilling! Wist je dat we in Nederland een...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.