Duurzaamheidstools

Verduurzaam de bedrijfsvoering van je organisatie met de slimme tools van SUB. De tools heb je zelf in handen, in combinatie met ons maatwerk begeleidingstraject en (kennis)netwerk realiseren we samen maximale impact. De keuze is aan jou: Jij bepaalt welke oplossing, duurzaamheidstools, je afneemt en hoe onze samenwerking eruitziet.

SUB Barometer

Met de SUB Barometer maak je het duurzaamheidsprofiel van de gehele bedrijfsvoering inzichtelijk en brengen we kansen in kaart die niet alleen financieel, maar ook maatschappelijke winst opleveren. Concrete maatregelen die hieruit voortvloeien kun je verwerken tot (inkoop)actieplannen en koppelen aan de 17 SDG’s. Wil je gericht aan de slag met het verduurzamen van een dienst zoals catering of schoonmaak? Dat kan ook!

Inzicht in jouw duurzaamheidsprofiel

Video afspelen

“De SUB Barometer heeft ons geholpen om met elkaar inzicht te krijgen waar we nu staan met onze bedrijfsvoering en daardoor duurzaamheidsdoelen te formuleren.”

Rob Feenstra,
Kennemer College

“Het voordeel van de SUB Barometer is de inzichtelijkheid in de SDG’s waar wij allen aan kunnen werken en de oplossingen die aangedragen worden om onze visie te gaan verwezenlijken.”

Roelof van der Kooi,
Van Gogh Museum

SUB Footprint

Krijg inzicht in de duurzame voetafdruk van jouw gehéle bedrijfsvoering met de SUB Footprint. In tegenstelling tot de welbekende CO2-footprint zoomt deze tool in op meer impactgebieden zoals gezondheid, social impact, mobiliteit en energie. Een waardevol stuurinstrument voor een duurzame ontwikkeling!

Op naar een gezonde, duurzame voetafdruk

SUB Dashboard

Met het SUB Dashboard maak je de duurzame doelen en impact van jouw organisatie meetbaar en aantoonbaar. Daarnaast is het een overzichtelijke rapportagetool waarmee je transparant en effectief kunt communiceren. Periodiek rapporteren over de voortgang van je duurzame ambitie heeft een positieve impact op verbinding en betrokkenheid van zowel interne- als externe stakeholders.

Laat zien wat je doet en wat je impact is

Video afspelen

Hogeschool Windesheim adopteert 4 SDG's

Onder begeleiding van SUB adopteerde hogeschool Windesheim 4 Sustainable Development Goals (SDG’s). In dit interviewartikel vertelt Anne-Greet Kreder, Projectmedewerker Facility en Duurzaamheid, meer over het begeleidingstraject.

Racktime gaat CO2-neutraal ondernemen

Racktime zet zich actief in voor het milieu én de maatschappij. Toch staat dit beeld nog niet bij iedereen, binnen en buiten de organisatie, scherp op het netvlies. Lees hier de referentie van Racktime over de SUB Barometer en het begeleidingstraject.

Ga voor maximale impact!

Met de online duurzaamheidstools kun je direct van start om de bedrijfsvoering van je organisatie te verduurzamen. Kom je er niet uit of ben je benieuwd hoe wij vanuit onze expertise en kennis jouw organisatie verder kunnen brengen? We denken graag met je mee: in een online sessie of met een bakkie Fairtrade koffie op kantoor in Alkmaar. Iedere organisatie steekt anders in elkaar, daarom is elk begeleidingstraject van SUB maatwerk. Hoe kunnen we jou helpen?

“Het klopt echt! Het is een zeer klantvriendelijke tool, dat een goed beeld geeft over je huidige en gewenste duurzaamheidsprofiel.”

Anneke Molenaar,
Sanquin

“Het gezamenlijk brainstormen leverde een gedragen actieplan op, dat wij gebruikt hebben voor het jaarplan van de bedrijfsvoering.”

Fleur van der Giessen,
Regio Gooi & Vechtstreek

“We begonnen met de Quickscan: Hoe staan we ervoor en wat kan beter? SUB gaf daarna een aantal digitale workshops over SDG’s en dat ging vrij soepel. Er zat humor in en het was spontaan.”

Hans de Wit,
Veiligheidsregio Fryslan

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 voor vrijblijvend advies of stuur een mail.

Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.