Een duurzaam beleid voor HAS green academy

“We proberen goed te luisteren naar al onze stakeholders. Zo kregen we vaker de vraag: Wat doen we precies op het gebied van duurzaamheid? Er zijn veel initiatieven, maar er was geen bundeling ván initiatieven. Laat staan dat ze meetbaar waren. We doen bijvoorbeeld mee aan de Zero Waste Challenge; dat mogen we best uitvergroten en laten zien.”

Dit vertelt Martien Van Gurp MSc, Directeur bedrijfsvoering a.i. bij HAS green academy in een interview met SUB. Co-founders Babs en Jeroen (op de foto) begeleidden de hogeschool bij het uitwerken van een duurzaamheidsbeleid en inspirerende duurzaamheidsvisie.

 

“We doen veel, maar maak het maar eens zichtbaar. Je hebt tastbare zaken zoals het meten van elektriciteit. Anderzijds is duurzaamheid ook een mindset. Hoe ga je elke dag naar je werk? Wat geef je studenten mee? We willen dat toch meer in ons DNA opnemen.”

“Barrières kun je wegnemen door die inzichtelijkheid per definitie al te geven. Dit is wat wij doen en wat kun jij doen om hieraan bij te dragen? Ik ben daarom gecharmeerd van het model van SUB: Het delen van kennis draagt bij aan duurzaamheid. Dat is waar wij in ieder geval ontzettend goed in zijn en daar kan iedereen zijn bijdrage in leveren.”

 

Stap voor stap naar een duurzame bedrijfsvoering

Een duurzaamheidsbeleid geeft antwoord op de vragen: Waar gaan we voor op duurzaamheid (missie, visie) en hoe vertalen we dat (doelen en focus SDG’s)? Dit is de eerste stap naar een duurzame, betekenisvolle bedrijfsvoering.

 

 

SUB | Sustainable Boost begeleidt diverse organisaties hierbij. Op pragmatische wijze vertalen we de verwachtingen en belangen van jouw stakeholders naar gekwantificeerde duurzaamheidsambities- en prestaties. Dat doen we in 3 stappen – met als einddoel – dat je na het traject zelfstandig doorontwikkelt. Onze aanpak is altijd maatwerk, want elke organisatie is uniek.

🔹1. Duurzaamheidsbeleid

🔹2. Roadmap

🔹3. Borging & activatie

 

Deel dit artikel

Lees meer blogs

09-01-2023

Eco-positief. Wat is dat eigenlijk?

Je ziet het woord vaak bij ons voorbij komen: eco-positief....
26-11-2020

Principe 3: Maak een actieplan en start

Het maken van een actieplan en vanuit dat plan te...
20-12-2022

Maak je klaar voor CSRD

Het lijkt allemaal nog ver weg: de invoering van de...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.