Neem een duik in duurzame badkleding

Elk jaar komt er ongeveer 9 miljard kilo plastic in de zee terecht, waarvan een groot gedeelte afkomstig is van achtergebleven visnetten. Zeedieren raken hierin verstrikt en verwarren het met voedsel, waardoor er ieder jaar meer dan 100.000 dieren sterven aan de gevolgen hiervan.

De kledingindustrie maakt zich ook schuldig aan deze vervuiling. Hoewel we liever promoten dat je geen nieuwe kleding meer koopt, begrijpen we dat dit niet altijd kan. Gelukkig zijn er tegenwoordig kledingmerken die hiermee rekening houden. Van het gebruiken van visnetten als stof tot het on demand kopen zodat er geen waste ontstaat, hier vind je onze tips voor duurzame badkleding. En wil je meer weten over plastic in de oceaan? Kijk dan de gratis documentaire ‘a plastic ocean‘.

 

1. Jungl Amsterdam

Eerlijke badmode, geproduceerd in Portugal, gemaakt van gerecyclede garen. Zo gemaakt dat je er jaren plezier van hebt, als dat niet duurzaam is…

 

2. Aya

Maakt gedeeltelijk gebruik van gerecycled nylon en werkt samen met kleine familiebedrijven. Ook werken ze samen met Free A Girl Foundation en geven ze tips voor upcycling.

 

3. Alohas

Deze badkleding beschermt niet alleen het milieu, maar ook je huid! De stof is namelijk zo gemaakt dat het een bescherming biedt van SPF50. Alohas maakt gebruik van gerecycled garen en ze produceren on demand om waste te voorkomen.

 

 

4. Augustine Amsterdam

Modieuze zwemkleding van nylon visnetten en geproduceerd in Italië. Bovendien heel transparant! In hun bedrijfsvoering, niet in hun zwemkleding gelukkig.

 

5. Atelier jungles

Aandacht voor de natuur maar ook voor sociale zaken. Alles wordt lokaal geproduceerd en ze bieden zelfs een repairservice aan! Om je kleding nog langer mee te laten gaan.

 

Meer duurzame zomertips? Download ons magazine!

In het magazine lees je meer over:

  • Duurzaam (trein)reizen
  • Tips voor podcasts, video’s en leesboeken
  • Verborgen impact
  • Ideeën voor duurzame uitjes in Nederland
  • Recepten
  • Quiz, zoekpuzzels & meer!

 

Download het magazine >

Deel dit artikel

Lees meer blogs

24-03-2022

Jack Stuifbergen: “We verkopen geen schoonmaak maar impact”

Mensen vanuit een kwetsbare positie weer deel laten nemen aan...
09-09-2019

SDG 14: Leven in het water

Sustainable Development Goal 14 (SDG 14) is opgesteld om kwaliteit...
26-08-2019

Factsheet energiebesparende maatregelen: Activiteitenbesluit (Wet Milieubeheer)

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.