MVO-beleid KVK

Lon te Poel: “SUB bood ons dé helpende hand die we in de opstartfase nodig hadden.” 

SUB | Sustainable Boost heeft KVK begeleid bij het creëren van een heldere visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het resultaat is een MVO-beleid dat de kapstok vormt voor alle bestaande en toekomstige initiatieven binnen de organisatie.

Lon te Poel, programmamanager MVO, speelt samen met haar team een cruciale rol als verbindende factor in het MVO-proof maken van KVK. “Of het nu gaat om grote of kleine keuzes: alle stappen die we als organisatie zetten, hebben invloed op de wereld om ons heen. Als publieke dienstverlener voelen we de morele plicht om ervoor te zorgen dat die invloed zo positief mogelijk is. Niet alleen richting ondernemers, maar ook naar onze opdrachtgever, (netwerk)partners, leveranciers en onze medewerkers. Een beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft hierbij richting en houvast.”

"De begeleiding van SUB heeft geresulteerd in een heldere visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Challenge accepted! Daar kwam SUB om de hoek kijken. “Een beleid opstellen, doe je niet zomaar 1-2-3. In de zoektocht naar een geschikte samenwerkingspartner viel ons oog op Sustainable Boost. Zij begeleiden organisaties naar een duurzame, betekenisvolle bedrijfsvoering. SUB bood ons dé helpende hand die we in de opstartfase nodig hadden. MVO is geen nieuw begrip binnen onze organisatie. Er zijn de afgelopen jaren diverse programma’s binnen de pijlers mens, milieu en maatschappij geïnitieerd en ontwikkeld. De begeleiding van SUB heeft geresulteerd in een heldere visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Als uitkomst van de samenwerking is een MVO-beleid als solide fundament opgesteld. “Prettig aan de werkwijze die SUB hanteert, is de koppeling die wordt gemaakt tussen de drie MVO-pijlers en de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld door de Verenigde Naties. Wij hebben er als organisatie voor gekozen om 6 van de 17 ontwikkelingsdoelen te verbinden aan de pijlers mens, milieu en maatschappij. Hoe hoog we de lat als organisatie leggen, bepalen we aan de hand van een continu dialoog. In een steeds veranderende wereld vergt een duurzame bedrijfsvoering immers het vermogen tot aanpassen, maatwerk en een flexibele houding. Daar komt bij dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen zien als een gedeelde verantwoordelijkheid die door alle KVK-medewerkers wordt gedragen.”

Deel dit artikel

Lees meer blogs

12-01-2024

Stappenplan voor een inspirerende duurzame visie

Wij weten inmiddels dat het geheim van een succesvol duurzaamheidsbeleid...
20-03-2023

Facilitair specialist Berber Smit pakt verspilling aan

“Ik zou niet in een organisatie kunnen werken die alleen...
26-08-2019

Factsheet energiebesparende maatregelen: Activiteitenbesluit (Wet Milieubeheer)

Om energieverbruik te verduurzamen heeft de overheid voor organisaties verschillende...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.