Global Goals (SDG’s) inbedden in je organisatie

Overheid

De richtlijn voor de toekomst is duidelijk: voor 2030 moeten de 17 Sustainable Development Goals (Global Goals), opgesteld door de Verenigde Naties, behaald zijn. Dat wil zeggen dat er wereldwijd een einde gemaakt is aan armoede, ongelijkheid en dat er gezorgd is voor klimaatactie. 

Voor overheidsinstanties betekent dit dat de SDG’s moeten worden geïntegreerd in hun strategie, in de bedrijfsvoering en dat zij daarover rapporteren. Duurzaamheid staat hoog op de agenda, maar het implementeren in het beleid blijkt een grote uitdaging.

Tijd voor actie! Maar hoe?

Over het algemeen zijn de meeste overheden bekend met de SDG’s, toch blijkt het in de praktijk moeilijk om deze doelen door te vertalen in een strategie. Er is ook behoefte aan concrete plannen om bij te dragen aan oplossingen voor wereldproblemen. Bij overheidsinstellingen die wel bezig zijn met de SDG’s, is behoefte aan een duidelijk beleid waarin de SDG’s een zichtbare rol spelen.

De oplossing

Geen enkele overheidsinstelling is hetzelfde en een duurzaam beleid opstellen is maatwerk. Gelukkig hebben we bij SUB alles in huis om tot een totaaloplossing te komen voor het concretiseren en meetbaar maken van jouw duurzaamheidsambities en -prestaties. Om het makkelijk en concreet te maken, hebben we hiervoor online tools ontwikkeld waarmee je kunt zien hoe je ervoor staat, wat je kunt gaan doen en waarmee je de voortgang borgt. In combinatie met ons begeleidingstraject realiseren we samen maximale impact. SUB je met ons mee? >

Whitepaper voor overheden

“In het begin was er bij VRF weinig bewustwording en draagvlak voor een duurzaamheidsprogramma. (…) Ik beveel SUB graag aan: Het is een goede manier om bij je eigen medewerkers bewustwording over SDG’s te creëren en je krijgt meteen een startpositie.”

Hans de Wit,
Afdelingshoofd Facilitair Bedrijf Veiligheidsregio Fryslan

“De meerwaarde van de SUB Barometer is het plenair invullen van de vragen met diverse interne stakeholders. Door het collectief beantwoorden van de vragen ontstond veel interactie en inzicht in elkaars belangen.”

Fleur van der Giessen
Manager Bedrijfsvoering, Regio Gooi- en Vechtstreek

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.