Duurzaam (betekenisvol) ondernemen is de toekomst

Bedrijven

Van bedrijven en hun merken wordt op dit moment veel verwacht. Vaak worden ze gezien als medeveroorzaker van maatschappelijke- en klimaatproblemen. Maar bedrijven zijn juist ook de nieuwe helden, want ze dragen bij aan de oplossing. Denk hierbij aan het opruimen van de plasticsoep en het stimuleren van de lokale economie.

De voordelen van maatschappelijk ondernemen

Ondanks dat er druk op ligt vanuit de wetgeving, zien veel ondernemers de noodzaak van duurzaam ondernemen en de kansen die het ze biedt. Als ondernemer denk je snel aan: ‘Wat levert het mijn bedrijf op?’ ‘Hoe maak ik mijn ambities concreet?’ Dat ligt natuurlijk helemaal aan jouw wensen en keuzes. Bedenk dat organisaties en overheden bij aanbestedingen letten op duurzaamheid en dat het maken van duurzame keuzes kosten kan besparen én meer werk oplevert.

Consumenten vinden bedrijven die bijdragen aan een hoger maatschappelijk doel: sympathieker (76%), hun merkvertrouwen is groter (53%) en 38% van de consumenten is bereid extra te betalen bij prijsstijgingen. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers van bedrijven die zich inzetten voor bredere maatschappelijke doelen, een grotere betrokkenheid, motivatie en loyaliteit hebben dan medewerkers van bedrijven zonder maatschappelijke engagement.

Tijd voor actie! Maar hoe?

Weet je niet goed waar je moet beginnen en hoe je je ambities kunt concretiseren, implementeren en uitdragen? Je bent zeker niet de enige. Vaak ontbreekt het aan kennis over methodes of goed te gebruiken tools en is er nauwelijks informatie of ondersteuning op dit gebied. Het goede nieuws: we hebben een oplossing!

De oplossing

Met de online tools van SUB kun je direct aan de slag om de duurzame ambities van jouw bedrijf te realiseren. Je begint met het kaart brengen van je ambities en duurzame voetafdruk, daarna zet je concrete doelen vast die voortvloeien in een actieplan. Met dit actieplan kun je doelgericht aan de slag met duurzaamheid in jouw bedrijf, toegespitst op jouw ambities. Heb je (onderweg) hulp nodig of ben je benieuwd hoe je met onze kennis en netwerk nog meer impact maakt? We begeleiden je graag!

Whitepaper voor bedrijven

“Door de duidelijke communicatie vooraf, kon ik de verwachtingen managen en goed communiceren naar de werkgroep. De afspraken waren helder en vervolgafspraken over de uitwerking werden nageleefd. Heel prettig.”

Marlon Broekman
Facilitair Manager, Racktime Benelux

“Fijn dat we bij Burg Group voorop lopen met duurzaamheid. De SUB Barometer heeft ons inzicht gegeven hoe duurzaam onze bedrijfsvoering is. Dit heeft ons geholpen met het vertalen van onze duurzaamheidsambities naar concrete maatregelen die we de komende jaren willen realiseren.”

Arjen Pauzenga
CFO, Burg Group Heerhugowaard

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.