Het kantoor van de Toekomst bij Woningcorporatie G&O

hoe G&O haar facilitaire bedrijfsvoering heeft verduurzaamd

SUB werkt als sparringpartner aan het verduurzamen van de facilitaire bedrijfsvoering van Woningcorporatie G&O

Sinds mei dit jaar ondersteunt Sustainable Boost (SUB) de facility manager van Woningcorporatie G&O om hun kantoor toekomstproof te maken. Woningcorporatie G&O, actief in het Gooi, de Vechtstreek en Eemland, biedt huisvesting aan zo’n 9.000 huishoudens. Dit jaar is hun kantoor aan de Schapenkamp 130 in Hilversum getransformeerd tot een moderne werk- en ontmoetingsplek. De verbouwing sluit aan bij de nieuwe visie op dienstverlening en werkomgeving, waarbij ontmoeten en verbinden centraal staan. Het vernieuwde kantoor stimuleert interactie tussen collega’s, huurders en netwerkpartners, wat leidt tot een bruisende en efficiënte samenwerking.

 

Future-ready: de Nieuwe werkplek van G&O

Ondanks een groei van 30% in zowel woningen als medewerkers, heeft G&O hun kantoorruimte weten te verminderen dankzij een slimme manier van werken en optimaal ruimtegebruik. Het nieuwe kantoor is gebouwd met duurzaamheid voorop. Hier zijn vier concrete voorbeelden van hoe ze hun facilitaire bedrijfsvoering hebben verduurzaamd:

 1. Klimaatplafonds voor Efficiënte Verwarming en Koeling:
  G&O heeft klimaatplafonds geïnstalleerd in hun kantoor. Deze plafonds zorgen voor een efficiënte verwarming en koeling van de ruimtes, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen aanzienlijk wordt verminderd. Dit is een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmings- en koelsystemen en draagt bij aan een lagere ecologische voetafdruk.
 2. Gebruik van Water in Plaats van Chemische Koelmiddelen:
  In plaats van chemische koelmiddelen, maakt het kantoor van G&O gebruik van water voor koeling. Dit milieuvriendelijke alternatief vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en draagt bij aan een schoner milieu. Waterkoeling is niet alleen beter voor de planeet, maar kan ook kosteneffectief zijn op de lange termijn.
 3. LED-Verlichting en Gerecyclede Materialen:
  Het kantoor maakt gebruik van energiezuinige LED-verlichting, wat aanzienlijk minder energie verbruikt dan traditionele verlichting. Bovendien zijn veel van de gebruikte materialen in het gebouw gerecycled. Dit verlaagt niet alleen de operationele kosten door energiebesparing, maar vermindert ook de vraag naar nieuwe grondstoffen, wat bijdraagt aan een circulaire economie.
 4. Flexibele Ruimtes voor Optimaal Ruimtegebruik:
  G&O heeft gekozen voor een flexibel ruimteontwerp in hun kantoor. Dit betekent dat de ruimtes gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften zonder grote verbouwingen. Dit voorkomt verspilling van grondstoffen en maakt het mogelijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, zelfs bij groei van het aantal medewerkers of veranderingen in de bedrijfsvoering.

Sparringspartner voor FM'ers

De samenwerking met G&O is een voorbeeld van hoe organisaties kunnen profiteren van een organisatie brede benadering van duurzaamheid. Onze praktische begeleiding en strategische ondersteuning brengen structuur in facilitair en contractbeheer. Als sparringpartner denken wij mee in het minimaliseren van de ecologische voetafdruk én het creëren van een werkomgeving die welzijn en productiviteit bevordert. Door innovatieve oplossingen te implementeren en bestaande processen te optimaliseren, zorgen we ervoor dat G&O een koploper blijft in de sector.

 

Facilitair Management: De Sleutel tot Succes

Een efficiënte en toekomstgerichte huisvesting is essentieel voor het succes van elke organisatie. Wij helpen bij het ontwikkelen van een strategie die niet alleen gericht is op kostenbesparing, maar ook op het verbeteren van de werkervaring voor medewerkers. Door nauwe samenwerking en continue evaluatie van de processen, zorgen we ervoor dat jouw organisatie verduurzaamd en flexibel kan inspelen op veranderingen en nieuwe kansen! Of je nu aan de slag wilt met het verduurzamen van jouw facilitaire bedrijfsvoering of wilt groeien naar een organisatie breed duurzaamheidsbeleid, wij zijn jouw partner in deze reis. Klaar voor de toekomst? Laten we samen aan de slag gaan!

Lees meer blogs

12-05-2021

Duurzame bedrijfsvoering: een Whitepaper voor Zorg

Heeft jouw zorginstelling de SDG’s al ingebed? De Sustainable Development...
07-04-2022

Nieuw IPCC rapport: Halve maatregelen zijn niet acceptabel

Op 4 april 2022 presenteerde het VN-klimaatpanel het derde –...
16-07-2019

SDG 13: Klimaatactie

Sustainable Development Goal 13 (SDG 13) “Klimaatactie” is opgesteld om...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Deel dit artikel

Lees meer blogs

07-04-2022

Nieuw IPCC rapport: Halve maatregelen zijn niet acceptabel

Op 4 april 2022 presenteerde het VN-klimaatpanel het derde –...
22-11-2022

Hutten nieuwe cateraar FMHaaglanden

Hutten is vanaf 1 januari 2023 de nieuwe cateraar van...
22-12-2023

Gerjan den Hertog over CSRD: “Een collectieve aanpak is gebaat”

SUB Booster Gerjan den Hertog doet een oproep aan brancheorganisaties...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.