Vanmiddag lunchten we een vegan poké bowl op kantoor. In de Nationale Week zonder Vlees (7 – 13 maart 2022) wordt heel Nederland uitgedaagd om vlees én – nieuw dit jaar – zuivel te laten staan. Zuivel is namelijk net zoals vlees zeer belastend voor het milieu en de productie ervan zorgt voor een enorme CO2- en watervoetafdruk.
Direct duurzame impact
Wanneer een volwassene een week lang geen vlees eet, dan bespaar je in een week tijd:
- 101 liter water
- 79 km CO2-uitstoot (transport)
- 770 gram dierenvlees
Voeg je daar zuivel aan toe dan bespaar je:
- 150 liter water
- 121 km CO2-uitstoot (transport)
- 3,2 kg vlees en zuivel
Op de website weekzondervlees.nl vind je tientallen recepten (zoals deze kleurrijke poké bowl) en magazines voor kookideeën.
Meer duurzame kantoorlunches
Wil je graag een stap verder en denk je na over duurzame cateringfaciliteiten voor je organisatie zoals meer vegetarische opties in de bedrijfskantine of het gebruik van duurzame verpakkingen? Hoe richt je dat dan precies in vanaf productie tot op het bord?
Met de SUB Barometer Catering maak je het duurzaamheidsprofiel van de gehele bedrijfsvoering inzichtelijk en brengen we kansen in kaart die niet alleen financieel, maar ook maatschappelijke winst opleveren. Concrete maatregelen die hieruit voortvloeien kun je verwerken tot (inkoop)actieplannen en koppelen aan de 17 SDG’s.