Verduurzaming van Schoolgebouwen – Grijp het DUMAVA Budget voor het te Laat is!

Nog steeds geld beschikbaar voor Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

De afgelopen jaren was het DUMAVA-budget (Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed) in no-time op. Maar dit jaar is er goed nieuws: dankzij een ruimer budget is er nog steeds geld beschikbaar! Er is maar liefst 47 miljoen euro extra vrijgemaakt specifiek voor de verduurzaming van schoolgebouwen. Dus wacht niet langer en maak gebruik van deze kans!

 

Verduurzaming van maatschappelijk vastgoed: €146 miljoen te verdelen

Op 3 juni ging de Subsidieregeling voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) weer van start. Deze regeling helpt bij de verduurzaming van scholen, culturele instellingen, monumenten en ziekenhuizen. En verrassend genoeg was er op 17 juni nog meer dan €146 miljoen in de pot! Naast het reguliere budget is er ook €47 miljoen extra beschikbaar, speciaal voor schoolgebouwen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.

Aanvragen tot 31 oktober – dus wees snel!

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, of totdat het budget op is. Dus er is nog tijd, maar wacht niet te lang! Je kunt je aanvraag indienen via de RVO-website: Aanvragen DUMAVA.

 

Zorg voor advies en begroting vóór de herfst

Voor je DUMAVA-aanvraag heb je een duurzaamheidsadvies en een specifieke begroting nodig. Het opstellen van zo’n advies duurt een paar weken, dus het is slim om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Met een beetje planning heb je alles op tijd klaar vóór de herfst. Als ervaren begeleider in het verduurzamen van onderwijsorganisaties helpen we  je graag hierbij!

Verduurzaming loont!

Duurzame schoolgebouwen zijn niet alleen beter voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Ze zijn minder gevoelig voor stijgende energieprijzen en dragen bij aan een groene toekomst. Schoolbestuurders staan voor de uitdaging om hun gebouwen te transformeren naar duurzame en toekomstbestendige plekken. Denk aan zero waste, circulaire voeding in de kantine en gelijke kansen voor alle leerlingen.

Wil je aan de slag met duurzaamheid? Check onze Whitepaper Onderwijs!

Wij hebben een whitepaper geschreven die je stap voor stap helpt bij het verduurzamen van je school. Van nulmeting tot concrete maatregelen, het vaststellen van focus SDG’s en het vergroten van kennis en bewustwording over duurzaamheid. Hierin vind je tips en handvaten om duurzaamheid en SDG’s in je onderwijsprogramma plus de bedrijfsvoering te integreren.

Zo, waar wacht je nog op? Grijp die subsidie en maak jouw school duurzaam! 

Lees meer blogs

22-08-2022

SUB Booster Astrid helpt via haar stichting families in Kenia

“Door middel van micro finance helpen we de mensen in...
27-10-2022

De Verspillingsvrije Week van FMHaaglanden

Wist je dat we in Nederland een kwart van al...
05-06-2023

Een duurzaam beleid voor HAS green academy

“We proberen goed te luisteren naar al onze stakeholders. Zo...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Deel dit artikel

Lees meer blogs

03-12-2020

Principe 6: Zoek de dialoog met stakeholders

Steeds meer organisaties (h)erkennen dat zij kunnen profiteren van de...
16-07-2020

Hoe goed is Nederland op weg naar het behalen van de SDG’s in 2030?

SDG status rapport 2020 gepubliceerd door CBS Vorige week publiceerde...
06-03-2024

MVO-beleid KVK

Lon te Poel: “SUB bood ons dé helpende hand die...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.