Een duurzame toekomst voor de jonge generatie

Onderwijs

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen het onderwijs. Op veel scholen worden al flinke stappen gezet, universiteiten en het hoger beroepsonderwijs lopen voorop in de duurzame transitie.

Schoolbestuurders staan de komende jaren voor de uitdaging om hun panden te renoveren naar groene en toekomstbestendige gebouwen. Ook moet worden nagedacht over zero waste, (circulaire) voeding in de schoolkantine, diversiteit en gelijke kansen voor alle leerlingen.

Scholen staan midden in de maatschappij

Het onderwijs zelf vraagt evengoed om verandering. Scholen staan midden in de maatschappij en hebben een belangrijke vormende en bindende taak. Veel onderwijsinstellingen voelen zich verantwoordelijk om de jonge generatie voor te bereiden op een duurzame maatschappij en de juiste kennis en vaardigheden mee te geven. Generatie Z klimt evengoed op de barricade: Meer Greta Thunberg’s staan op en eisen actie voor hun eigen toekomst en voor generaties na hen.

Tijd voor actie! Maar hoe?

Binnen het onderwijs zijn tal van mogelijkheden om met duurzaamheid aan de slag te gaan, maar vaak ontbreekt het aan kennis, een concreet actieplan of de gewenste scholing. Wat kun je doen om onderwijs beter aan te sluiten bij de wereld van morgen? Hoe implementeer je duurzaamheid in de bedrijfsvoering? Het goede nieuws is: We hebben een oplossing.

De oplossing

Geen enkele onderwijsinstelling is hetzelfde en een duurzaam beleid opstellen is maatwerk. Gelukkig hebben we bij SUB alles in huis om tot een totaaloplossing te komen voor het concretiseren en meetbaar maken van jouw duurzaamheidsambities en -prestaties, gekoppeld aan de 17 SDG’s. De online tools heb je zelf in handen, in combinatie met ons begeleidingstraject realiseren we maximale impact. Het actieplan wat hieruit voortvloeit, fungeert als vliegwiel voor een duurzame ontwikkeling, toekomstbestendig onderwijs en een sterk, inspirerend imago. SUB je met ons mee? >

Whitepaper voor het onderwijs

“De samenwerking met Babs en Jeroen was zeer prettig en werkte goed door de korte lijntjes en de prettige gesprekken en begeleiding. Door corona en het feit dat iedereen thuiswerkte hebben zij op een creatieve manier gezorgd voor inspirerende bijeenkomsten.”

Dirk Pieter Halbesma,
Manager Huisvesting & Facilitair, Hogeschool Windesheim

“De SUB Barometer heeft ons geholpen om met elkaar inzicht te krijgen waar we nu staan met onze bedrijfsvoering en daardoor doelen te formuleren. Wat willen we de komende jaren uitstralen met onze bedrijfsvoering op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.”

Rob Feenstra,
Directeur Mavo, Kennemer College

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.