De Verspillingsvrije Week van FMHaaglanden

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Om daar aandacht voor te vragen, organiseert stichting Samen Tegen Voedselverspilling daarom jaarlijks de Verspillingsvrije Week in september. Ook FMH, waar Babs (co-founder van SUB) werkt, zette zich actief in tegen voedselverspilling vol met geweldige acties en enthousiaste reacties!

 

In de week van 12 t/m 18 september was het de Verspillingsvrije Week. Samen met de cateraars heeft FMH die week het thema extra onder de aandacht gebracht en is er een prijsvraag uitgezet, waarbij de winnaars het kookboek “Zero Waste – Lekkere recepten zonder verspilling” van Jeroen de Pauw hebben ontvangen.

 

Impact cateraars

We brengen jullie graag op de hoogte van de resultaten van die week en wel op een drietal impactgebieden: derving, CO2-uitstoot en maaltijdpakketten.

  • Verlaging van 60% in CO2-uitstoot per gast bereikt
  • Vermindering van het dervingspercentage met >50%
  • Het redden van maaltijden door het uitreiken van 109 To Good To Go pakketten

 

Ambitie FMH

Dit zijn hele mooie resultaten natuurlijk die FMH wil blijven voortzetten. Samen met de cateraars kijkt FMH nog beter naar hoe verspilling voorkomen kan worden om zo de ambitie van FMH te verwezenlijken; in 2030 een volledig circulaire facilitaire dienstverlener te zijn met een neutrale CO2-impact!

 

Interessante linkjes

 

Deel dit artikel

Lees meer blogs

01-08-2019

SDG 16: Vrede, justitie en sterke publieke diensten

Sustainable Development Goal 16 (SDG 16) is opgesteld om geweld...
17-12-2021

Interview met SUB Booster Sabine van der Wijden

‘Ik vind het mooi dat ik meewerk aan duurzaamheidsbesef en...
24-09-2020

Sustainable Boost hijst de vlag in de Boekelermeer op SDG Action Day!

De Sustainable Development Goals (ook wel de Global Goals) van...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.