WEBINAR

CO2-uitstoot berekenen én verminderen

Heb jij inzicht in de CO2-uitstoot van jouw organisatie? De komende jaren krijgen grote en kleine organisaties te maken met strengere regelgeving en kosten!

Zo staat CO2-beprijzing om de hoek: we moeten meer (maatschappelijke kosten) betalen voor het aantal kg CO2 wat we uitstoten. De EU wil op deze manier ondernemers stimuleren duurzamere keuzes te maken. Tegelijkertijd ziet ondernemer Derek Groot van Dutch Carbon Consultants ook dat return on investment veel aantrekkelijker is geworden. “Met de huidige subsidiemogelijkheden en energieprijzen heb je een compleet ander terugverdienmodel.”

Dan is er nog CSRD: Vanaf 2024 verplicht de overheid  alle grote ondernemingen (en twee jaar later het mkb) te rapporteren over hun CO2-uitstoot in een maatschappelijk jaarverslag. Hoog tijd om het onderwerp CO2 onder de loep te nemen vonden wij! Hoe bereken je CO2 nou eigenlijk en wat kun je eraan doen om het te verminderen?

In dit webinar gaan we samen met Derek Groot in op vragen zoals:

  • Wat is CO2-uitstoot en wat is het probleem anno 2022?
  • Hoe bereken je CO2-uitstoot?
  • Met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden?
  • Wat kun je eraan doen om CO2-uitstoot te verminderen?

Kosten: Gratis! We vragen alleen je tijd en aandacht
Wanneer: Donderdag 9 juni, 14.00 – 15.00 uur
Waar: Online, de link sturen we je toe per mail

Meld je aan

Je ontvangt na je aanmelding direct een bevestiging in de mailbox.

Je naam*
Organisatie*
Vul je e-mailadres in*

Wat is CO2-beprijzing?

Wanneer overheden CO2-beprijzing invoeren, dan betalen vervuilers vaker en meer voor hun uitstoot en impact op het milieu. Het doel van CO2-beprijzing is dat organisaties sneller op groene initiatieven overstappen. De Europese Commissie (EC) presenteerde in juli 2021 uitgebreide plannen om de CO2-uitstoot in 2030 met 55% terug te brengen. CO2-beprijzing speelt daarin een belangrijke rol.

Over Derek Groot

Ondernemer Derek Groot is oprichter van Dutch Carbon Consultants en gecertificeerd consultant voor de CO2-prestatieladder. Hij brengt de footprint van bedrijven in kaart en helpt hen CO2-uitstoot te reduceren. In dit interview lees je meer over zijn achtergrond, rol in de politiek en duurzame missie.

Ga naar het interview >

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.