Workshop Roadmap to CSRD Compliance

In 6 stappen naar een toekomstbestendige organisatie

* Voor een goede interactie hanteren wij een minimumaantal deelnemers van 8 personen.

**Voor SUB-Boosters €295,00 – Word lid

Inclusief:

  • Een half jaar lang toegang tot het SUB Platform CSRD academy incl. tools
  • Afgifte certificaat na afloop workshop “Roadmap to CSRD compliance
  • Healthy Lunch & Drinks

Ook incompany te boeken!

Wil je een workshop organiseren op locatie om jouw duurzaamheidsteam een kickstart te geven naar CSRD Compliancy? Dat kan, vraag naar de verdere mogelijkheden!

Klaar voor CSRD

Ondernemend Nederland staat de komende jaren voor de uitdaging om te voldoen aan de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Welke verplichtingen brengt de CSRD met zich mee? En hoe kun je je hier op voorbereiden? Tijdens onze interactieve en dynamische workshop “Klaar voor CSRD” helpt SUB ׀ Sustainable Boost je in 6 stappen op weg naar CSRD compliance!

In tegenstelling tot andere aanbieders is deze workshop van toepassing op alle betrokkenen binnen het CSRD-traject (de driehoeksverhouding: accountant, organisatie en externe adviseur). We kijken verder dan alleen de inhoud. We helpen je ook op weg hoe je de benodigde samenwerking en draagvlak kunt creëren om de CSRD succesvol te implementeren binnen de gehele organisatie.

Programma:

09.30 Inloop:
I
nleiding Workshop

10.00 Boost 1:
Hoofdlijnen CSRD – (ESG Strategie, ESRS, raakvlak met andere wetgeving)

12.00 Large-break:
Healthy lunch & drinks

13.00 Boost 2:
6-stappenplan, interactieve sessie,

14.45 Small-break

15.00 Boost 3:
Brainstormsessie, CSRD-toolkit

15:30 Wrap-up

Wat ga je leren tijdens de workshop?

CSRD workshop voor:

De workshop “Klaar voor CSRD” is van toegevoegde waarde voor professionals werkzaam binnen driehoeksverhouding van betrokkenen bij CSRD / ESG-professionals. Dit zijn professionals werkzaam als accountant, in een organisatie zelf óf als externe adviseur:

* Voor alle beursgenoteerde bedrijven geldt vanaf 2024 de CSRD. Zij dienen te rapporteren over het boekjaar 2023. Ook geldt de CSRD voor bedrijven die aan twee van de drie criteria voldoen: Meer dan 250 medewerkers, Meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar, Meer dan 25 miljoen euro op de balans.

** Vanaf 2026 geldt de CSRD ook voor alle mkb-bedrijven en dienen zij te rapporteren over het boekjaar 2025. Toch kan het zo zijn dat je er nu al mee te maken krijgt. Werk je bijvoorbeeld samen met grotere bedrijven die wel al verplicht zijn om te rapporteren? Dan kan het zo maar zijn dat deze bedrijven jouw organisatie nu al vragen gaan stellen om te voldoen aan hun eigen rapportageplicht.

Hostst

De workshop wordt gegeven door Babs Mammen – van der Zon en Jeroen Zonneveld. Met hun adviesbureau Sustainable Boost en het SUB Platform werken zij aan hun gezamenlijke droom: het realiseren van een duurzaamheidsrevolutie. Door 25 jaar ervaring in duurzame ontwikkeling, diverse CSRD-begeleidingstrajecten en de onlangs behaalde titel “Certified ESG-manager” van Jeroen voorzien zij jou in één dag van een CSRD boost vól tips tools en kennis.

Met welke duurzame meerwaarde verlaat je de workshop?

  • Kennisverrijking over CSRD/ESG/ESRS en wanneer deze op jouw organisatie van toepassing is;
  • Bewustwording in het traject bestaand uit de 6 stappen welke jouw organisatie voor de CSRD dient te doorlopen;
  • Behapbaarheid door rolverdeling van taken/verantwoordelijkheden vanuit de driehoeksverhouding tussen accountant, organisatie en (externe) adviseur;
  • Verheldering door handige tools, (rapportage)sjablonen en praktische voorbeelden;
  • Inspiratie in hoe andere organisaties en specialisten momenteel een start maken met de CSRD;
  • Inzicht in de Roadmap to CSRD-compliance!

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.

Je bent er bijna!

"*" geeft vereiste velden aan

Workshop datum*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.