WEBINAR

CSRD: Corporate Sustainability Reporting Directive

Vanaf 2024 moet een grote groep bedrijven rapporteren over hun duurzaamheidsbeleid en prestaties (non-financial report). Twee jaar later ook het mkb. Wat weten we tot nu toe over CSRD en hoe bereid je je goed voor? Dit en meer kun je verwachten in ons webinar!

In het rapport beschrijf je de milieu- en sociale impact van de bedrijfsactiviteiten. Daarnaast is het verplicht om deze informatie te laten toetsen door een gespecialiseerde accountant. Eerst is het de beurt aan grote bedrijven, vanaf 2026 ook voor beursgenoteerde mkb-bedrijven.

Moet ik me hier nu al druk om maken, denk je misschien. Het antwoord is ja! De richtlijnen zijn veelomvattend en brengen veel werk met zich mee. Je rapporteert over een volledig jaar dus je moet alle processen voor die tijd al ingericht hebben.

In dit webinar op donderdag delen we de laatste informatie over CSRD en geven we antwoord op de vragen:

  •  Wat is CSRD en wat weten we tot nu toe?
  • Waar moeten bedrijven en organisaties rekening mee houden?
  • Hoe bereid je je voor?
  • Welke tools kun je hierbij gebruiken?
 

Het speelveld verandert!

Grote uitdagingen bepalen de komende jaren onze maatschappij en de wereld waarin we leven. De klimaatcrisis, grondstoffen- en personeelsschaarste maar denk ook aan de steeds groter wordende groep kwetsbare mensen in onze samenleving. Tegelijkertijd bewegen we naar een nieuwe (wereld)economie waarin winst en maatschappelijke relevantie elkaar versterken. Organisaties verduurzamen niet langer omdat het ‘hoort’ of om risico’s uit de weg te gaan, duurzaam leiderschap biedt groeikansen en een verbeterde marktpositie.

Om toekomstbestendig te zijn moeten veel organisaties zichzelf opnieuw uitvinden en transformeren naar een nieuwe versie. Maar dat doe je niet van de één op de andere dag. Was het maar zo makkelijk! Hoe weet je wat bij jouw organisatie past? Hoe concretiseer je duurzame ambities en hoe communiceer je hierover geloofwaardig naar buiten toe? Laat dit nou onze specialisatie zijn.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.