Sustainable Boost hijst de vlag in de Boekelermeer op SDG Action Day!

De Sustainable Development Goals (ook wel de Global Goals) van de Verenigde Naties zijn jarig! Vandaag, 25 september 2020, is het vijf jaar geleden dat de wereld de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) omarmde, zeventien doelen die ons op weg helpen naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030. En dat vieren wij tijdens de 5e editie van SDG Action Day!

850 vlaggen

In het teken van deze dag namen vele Nederlandse organisaties samen met Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland deel aan een vlaggenactie om hun steun uit te spreken voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In totaal zijn maar liefst 850 SDG-vlaggen gehesen. Als vooruitstrevend bedrijf in het geven van betekenis aan de SDG’s kreeg SUB │ Sustainable Boost de eer om de vlag te hijsen in De Boekelermeer, het SDG-bedrijventerrein waar SUB gevestigd is.

In de afgelopen vijf jaar zijn er al mooie resultaten geboekt, maar tegelijkertijd weten we dat er in de komende tien jaar nog enorm veel moet gebeuren. Nederland scoort goed op doelen als ‘innovatie’ en het ‘bestrijden van ongelijkheid’, op andere SDG’s lopen we flink achterop. Kortom, we moeten met zijn allen een versnelling hoger schakelen. De vlaggenactie tijdens SDG Action Day is dan ook een startschot geweest om bewustwording en urgentie rondom de SDG’s op de agenda te zetten; zowel regionaal als mondiaal.

SDG’s: dé taal in het communiceren over duurzame ambities en resultaten!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn het breedst gedragen instrument om het hoofd te bieden aan de complexe mondiale uitdagingen van de komende jaren: van armoede en genderongelijkheid hier in Nederland tot de mondiale klimaat- en biodiversiteitscrisis. De doelen omarmen alle relevante thema’s en zijn allemaal onderling verbonden. Ze bieden voor iedereen een kompas om zelf een verschil te maken.

Wanneer op 25 september wereldleiders zich (virtueel) buigen over de SDG’s tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en in Nederland de SDG Action Day plaatsvindt, is het essentieel om te tonen dat de doelen hier breed gedragen worden. Want de SDG’s zijn er door en voor iedereen! En dat is precies waarom de vlag dit jaar naast het gemeentehuis ook een plek heeft gekregen op het bedrijventerrein van Alkmaar.

Babs en Jeroen van SUB zijn stiekem wel een beetje trots op het initiatief. “Het begon bij het idee om de vlag aan onze eigen gevel te hangen, maar het heeft toch wel een boost gekregen nadat wij bij de gemeente aanklopte om onze plannen te delen. Om het extra te laten opvallen hebben wij twee medebewoners van ons bedrijventerrein met een goed aanzicht bij binnenkomst gevraagd om mee te werken.” In de vlaggenmast van AGU wappert de vlag en op het billboard van Broekhuis staat een extra campagnebeeld. “Zo staan wij als bedrijventerrein de Boekelermeer écht samen voor de SDG’s!”

Over SUB│ Sustainable Boost

SUB maakt organisaties toekomstbestendig! Wij begeleiden organisaties met vraagstukken op het gebied van huisvesting, facilitair en inkoop, die zich hebben voorgenomen de samenleving beter achter te laten en maatschappelijke doelen na te streven. Met onze SDG-tools & integrale aanpak creëren wij inzicht, bewustwording en verbinding. Ook voor jouw organisatie is dit mogelijk; binnen drie maanden realiseren wij met de SUB-barometer jouw duurzaamheidsplan, waarin strategie vertaald wordt in concrete duurzaamheidsmaatregelen, die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Wil jij ook een bijdrage leveren duurzaamheid & SDG’s? Dan ben je bij SUB aan het juiste adres. Laten we eens sparren!

De vlaggenactie is een samenwerking van SDG Nederland, VNG, Global Compact Netwerk Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deel dit artikel

Lees meer blogs

30-07-2019

SDG 8: Waardig werk en economische groei

Sustainable Development Goals 8 (SDG 8) is opgesteld om fatsoenlijk...
03-12-2020

Principe 5: Betrek de gehele organisatie bij jouw duurzaamheidsambities

Het vertalen van duurzaamheidsambities naar concrete maatregelen is lastig. Het...
29-11-2021

Interview met SUB Booster Harry van Wijk

‘Nog te weinig bedrijven denken na over hoe ze hun...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.