Persbericht | MKB!dee gunt SUB subsidie van €200.000

Online kennis-en ontwikkelplatform helpt mkb-ers verduurzamen

 

Alkmaar, 7 december 2021 – MKB!dee gunt adviesbureau SUB | Sustainable Boost en partners een subsidie van 200.000. Met de subsidie wordt een online kennis- en ontwikkelplatform ontwikkeld wat mkb-bedrijven gaat helpen duurzaamheidsambities te concretiseren, implementeren en uitdragen.

Het Ontwikkelplein Sustainable Branding MKB wordt in samenwerking met mkb-bedrijven Breedweer, Racktime en Specialist in Websites ontwikkeld, getest en gedeeld. Daarnaast traint SUB netwerkpartners zodat het project landelijk uitgerold kan worden.

 

Mkb-bedrijven willen verduurzamen maar hoe?

Veel ondernemers (70%) hebben behoefte aan informatie of ondersteuning op het gebied van duurzaam ondernemen. Wat is duurzaam ondernemen precies? Wat zijn de 17 SDG’s? Daarnaast weten mkb-bedrijven vaak niet hoe ze hun duurzame ambities op structurele wijze kunnen doorvoeren in hun bedrijfsvoering, waarbij alle medewerkers in het veranderproces worden meegenomen en de leercultuur wordt vormgegeven om deze transitie zelfstandig succesvol door te ontwikkelen, te verankeren en te verzilveren.

Het Ontwikkelplein biedt hiervoor een totaaloplossing. Op een leuke, aantrekkelijke manier helpen we mkb-ers hun duurzaamheidambities te realiseren.

 

Babs Mammen – van der Zon en Jeroen Zonneveld, co-founders SUB | Sustainable Boost

“Wat gaaf dat ons initiatief omarmd wordt door RVO. Afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan het uitwerken van dit concept. Met Het Ontwikkelplein kunnen we echt iets veranderen en komen we dichterbij onze droom: Een duurzaamheidsrevolutie in Nederland. Eind december knallen bij ons de kurken en gaan we eindelijk van start!”

 

Jack Stuifbergen, directeur Breedweer

“Transitie is noodzakelijk en we zullen hierin moeten samenwerken. Ook in deze ingewikkelde coronacrisis waarin we allemaal hard werken om onze business in de lucht te houden. Want er is nog een andere crisis gaande die vele malen groter is. Hoe kun je anders ondernemen en focus leggen op de invulling van die doelen? Ik denk dat deze tool een interessante bijdrage levert aan het activeren en motiveren van deze grote mkb-groep.”

 

Hans Knipscheer, eigenaar Racktime

“Racktime heeft altijd al een maatschappelijke verantwoordelijkheid gevoeld als organisatie en daar vele initiatieven in genomen. De behoefte is echter ontstaan om dit duurzaam ondernemen verder te professionaliseren. Door middel van het creëren van inzicht in de initiatieven en doelstellingen, kunnen we niet alleen zéggen dat we duurzaam ondernemen, maar dit ook daadwerkelijk laten zíen. Ook in onze klantgesprekken krijgt dit onderwerp steeds meer focus en is onze toegevoegde waarde om mee te denken met de klant hoe de dienstverlening binnen de gehele keten te verduurzamen. De deelname aan het MKB!dee programma geeft Racktime een daadwerkelijke boost in duurzaam ondernemen!”

 

Tom Teeling, directeur Specialist in Websites

“Het is gaaf om als IT’er een bijdrage te kunnen leveren aan verduurzamen van het bedrijfsleven. Voor velen, net zoals voor mij, was/is dit toch nog een beetje een grijs gebied. Hier kunnen we nu verandering in aanbrengen! Het begrijpelijk, toegankelijk en makkelijker maken is denk ik echt wat we nodig hebben om stappen te zetten.”

 

MKB!dee

Met MKB!dee ondersteunen de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers die een goed idee hebben om de ontwikkeling van werknemers in hun bedrijf, branche of regio te stimuleren. De ondernemers sporen zelf de knelpunten op en bedenken daar een innovatieve oplossing voor.

 

Over Sustainable Boost (SUB)

De bedrijfsvoering van organisaties moet anders! Met die gedachte zijn we SUB gestart. Samen maken we de bedrijfsvoering van organisaties duurzaam, betekenisvol en toekomstbestendig. Ruim 20 jaar begeleiden we organisatievraagstukken en veranderingstrajecten op het snijvlak van duurzame ontwikkeling, merkpositionering, betekenisvol ondernemen, bedrijfsvoering en inkooptrajecten.

 

Over Breedweer

Verzorgt ruim 5 jaar facilitaire diensten bij tal van opdrachtgevers. Breedweer combineert dit met het realiseren van arbeidsmarkttoeleiding voor kwetsbare doelgroepen en levert een bijdrage aan 8 van de 17 SDG’s. Als Social Enterprise bestaat het personeelsbestand voor meer dan 30% uit kwetsbare doelgroepen. In de periode 2021-2024 wil de organisatie verdrievoudigen om hiermee haar maatschappelijke impact ook te kunnen verdrievoudigen.

 

Over Racktime

Biedt als full service Field Marketing bureau een breed scala aan diensten gericht op conversie en kwaliteit; van marketing naar sales. Racktime helpt organisaties om meer resultaat te halen uit hun marketingbudget. Racktime ondersteunt ruim 25 jaar diverse A-merken op het gebied van Outsourced Sales, Field Marketing, Marketing Logistics, Field Service en Promotion Fulfilment.

 

Over Specialist in Websites

Specialist in Websites is een full-service internetbureau dat sinds 2016 ondernemers en organisaties helpt om te groeien door webontwikkeling en online oplossingen.

 

Contact n.a.v. het persbericht

Jeroen Zonneveld & Babs Mammen – van der Zon

085-0609202

info@sustainableboost.nl

Deel dit artikel

Lees meer blogs

03-03-2022

Derek Groot helpt bedrijven met CO2-footprint verkleinen

“Return on investment is veel aantrekkelijker geworden. Wij zien juist:...
18-02-2022

Duurzame (verplichte) maatregelen voor organisaties

De overheid heeft klimaatdoelen opgesteld om Nederland te beschermen tegen...
11-01-2022

Circulaire catering bij FMHaaglanden

Nederland heeft als doel om in 2050 volledig circulair te...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.