Hutten nieuwe cateraar FMHaaglanden

Hutten is vanaf 1 januari 2023 de nieuwe cateraar van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Hutten en FMHaaglanden vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid. Babs Mammen – van der Zon, co-founder van SUB, begeleidt FMHaaglanden sinds september 2020 in duurzame circulaire catering.

 

Samen met collega’s van FMH, Michiel van Noort en Bart Konijn is achter de schermen hard gewerkt aan de vertaalslag van de ambitie van FMH. De gedrevenheid, het enthousiasme, de intensiviteit en de teamspirit van het projectteam heeft dan ook geresulteerd in een Europese aanbesteding met ambitieuze doelstellingen. Mooie stap vanuit een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. SUB feliciteert FMHaaglanden en Hutten; samen op weg naar een klimaatneutrale cateringdienstverlening.

 

Europese aanbesteding

FMHaaglanden werkt iedere dag aan een prettig werkklimaat en goede voorzieningen voor 30.000 rijksambtenaren in Den Haag. Na een intensieve Europese aanbestedingsprocedure heeft Hutten eind augustus van dit jaar de opdracht gegund gekregen. André van den Broek, inkoopadviseur bij het Inkoop Uitvoeringscentrum EZK/LNV geeft aan: “Door goed na te denken over de visie van de toekomst en door een dialoogronde op te nemen in de aanbesteding heeft FMH een goed gemotiveerde keuze kunnen maken voor een nieuwe leverancier.”

1 januari 2023 start Hutten bij vier panden waarin meerdere ministeries en diverse ondersteunende diensten zijn gehuisvest*. Hutten verzorgt vanaf dan de cateringdienstverlening in De Resident, CentreCourt, Koningskade 4 en Alexanderveld 5 (alleen banqueting). Bezuidenhoutseweg 73 sluit medio 2023 aan. De komende jaren komen daar nog een aantal panden bij. De samenwerking loopt in ieder geval tot 2031 en in deze tijd zal Hutten dagelijks klaarstaan voor een kleine 10.000 medewerkers.

 

Nieuw concept

“De drijfveren en kernkwaliteiten van Hutten sluiten goed aan op de ambities van de Rijksoverheid en FMHaaglanden op het gebied van duurzaamheid, circulariteit, inclusiviteit en gastvrijheid”, aldus Ellen Klees, adviseur Inkoop- en leveranciersmanagement. Boven alles moet eten en drinken natuurlijk leuk en lekker zijn, FMH is daarom enthousiast over de wijze waarop Hutten het aanbod presenteert. Producten uit het seizoen met een hoge vers beleving, op verschillende wijzen gepresenteerd zoals bijvoorbeeld trendy internationale streetfoodgerechten. Een aanbod dat goed aansluit op de wensen bij verschillende werkactiviteiten (bureauwerk, telefoneren, overleggen en vergaderen). Hutten wil flink inzetten op communicatieve en actiematige middelen om de gast te informeren en te verleiden. Daarnaast introduceert Hutten jaarrond proeverijen om gasten te enthousismeren dat duurzamer eten ook gewoon ontzettend lekker is.”

 

Annet de Graaff, adviseur Inkoop- en leveranciersmanagement: “Wat we ook hartstikke goed vinden is dat Hutten staat voor inclusiviteit. Zo bestel je straks in de Barista Cafés je koffie in gebarentaal en komen producten uit Huttens eigen Zorgbakkerij. Hutten is een strategisch partnership met Social Capital aangegaan om binnen dit contract de social return impact te maximaleren en te stretchen. Hiervoor werkt Hutten ook samen met Binnenwerk en Ipse de Bruggen. Er worden nieuwe arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: zodra er een reguliere arbeidsplek vacant komt kijken we altijd eerst of het gewenste profiel met Social Capital ingevuld kan worden vanuit de doelgroep.”

 

Voorbeeldlocatie voor ambities

Frits Kok, senior business consultant bij Hutten: “Het maakt ons extra trots dat we door FMHaaglanden zijn geselecteerd vanwege ons onderscheidend vermogen. Zo willen we in 2030 klimaatpositief zijn, zetten we in op een meer plantaardig menu met als onderlegger de EAT Lancet studie en gaan we voor sociale gelijkheid. We scoorden fantastisch met 3 keer een 10 en twee keer een 8 op de gunningsonderdelen. Met deze overeenkomst verwelkomen we meer dan 50 nieuwe samenwerkers. Daar komen voor januari nog meer mensen bij, want we hebben nog vacatures open staan. We hebben enorm veel zin om aan de slag te gaan en een voorbeeldlocatie te realiseren voor onze ambitieuze plannen.”

Op vrijdag 4 november 2022 ondertekenden Hutten en de inkoop categorie Consumptieve Dienstverlening Rijksoverheid vanuit het onderdeel Catering en Warme Dranken samen met FMHaaglanden de samenwerkingsovereenkomst.

* De ministeries en ondersteunende diensten waar Hutten de culinaire dienstverlening gaat verzorgen: Economische Zaken en Klimaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Algemene Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Raad voor de Kinderbescherming, Autoriteit Consument & Markt en SSC-ICT.

Foto’s: Paul Voorham

Deel dit artikel

Lees meer blogs

28-04-2022

Wilfred Schipperen zet zich in voor dak- en thuislozen

“Ik geloof dat als je wijsheden met elkaar verbindt, er...
26-08-2019

Factsheet energiebesparende maatregelen: Activiteitenbesluit (Wet Milieubeheer)

13-03-2024

Week van de circulaire economie: Drie Quick Wins van Jeroen en Babs

Deze week, 11-16 maart 2024, is het de Week van...

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.