Sociale Innovatie: social return

Wat zijn de ingrediënten voor het succesvol toepassen van social return? Hoe kun je de kansen op duurzame arbeidsmarkt toeleiding vergroten? En hoe kan dit vertaald worden naar een leidraad voor een aanbesteding? SUB is dé expert op het gebied van sociale innovatie!

Maximale sociale impact door SROI

Met SUB bieden we organisaties ondersteuning die vanuit inkoopperspectief willen voldoen aan hun SROI verplichting. Ook bieden wij ondersteuning om vanuit personeelperspectief invulling te geven aan social return door het opstellen van een participatie-carrousel.

Hiervoor hanteren we een stappenplan: een 0-meting, een SROI leveranciersdialoog en ten slotte het inbedden en organiseren van het begeleidings- en implementatietraject ‘inkopen met impact’.

Social return heeft raakvlakken met meerdere SDG’s. De meest voor de hand liggende SDG bij deze duurzaamheidsambitie is SDG 10: Ongelijkheid verminderen

Naast SDG 10 levert sociale innovate een bijdrage aan diverse SDG’s waaronder SDG 1, SDG 8 en SDG 17.

Sustainable Development Goals zijn door de Verenigde naties opgestelde duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en moeten zorgen voor klimaatactie. De SDG’s gelden voor iedereen tot de periode 2030.

De 100.000 banenafspraak die werkgevers en overheid in 2015 sloten, is bedoeld om de mensen uit deze groep die dat zelf niet lukt een passende baan te bieden. In totaal gaat het om 125.000 extra banen die in 2026 gerealiseerd moeten zijn; 100.000 in de marktsector en 25.000 bij de overheid.

Aan de slag met social return binnen jouw organisatie?

Wil jij aan de slag met het verzilveren van duurzaamheidsambities en SDG-impact? Wij helpen je graag verder! Met onze pragmatische en integrale aanpak creëren wij inzicht, bewustwording en verbinding. Ook voor jouw organisatie is dit mogelijk; binnen drie maanden realiseren wij met de SUB-barometer jouw duurzaamheidsplan, waarin strategie vertaald wordt in concrete duurzaamheidsmaatregelen, die gekoppeld zijn aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Ik ontvang graag de gratis SUB 0-meting!