Circulair inkopen

Grondstoffen behouden hun waarde

In een circulaire economie bestaat afval niet meer. Producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen behouden hun waarde. Circulair inkopen is het inzetten van het inkoopinstrument om productie en (her)gebruik van circulaire producten en diensten te stimuleren. Circulair inkopen is een van de belangrijkste instrumenten om de transitie naar een circulaire economie te maken.

Circulair inkopen en aanbesteden

Met een jaarlijks inkoopvolume van meer dan 73 miljard euro heeft de Nederlandse overheid een krachtig instrument om te versnellen richting een volledige circulaire economie in 2050. Om dit doel te bereiken gaat de overheid vanaf 2030, 100 procent circulair aanbesteden en om dit ambitieuze doel te bereiken zijn alle uitvragen van rijk, provincies en gemeenten in 2023 al circulair. Uitzonderingen zijn alleen toegestaan als dit niet volledig mogelijk is en er nog producten of systemen moeten worden ontwikkeld.

Organisaties hoeven niet zelf het circulaire wiel uit te vinden om hun doelen te bereiken: ze kunnen hierbij kennis van de markt gebruiken. In dit interview vertellen SUB Booster Marleen en Marcel hoe zij organisaties en overheden helpen met circulair inkopen en aanbesteden.

Hoe kunnen we jouw organisatie helpen?

SUB begeleidt organisaties van circulaire ambitie tot inkoopplan, tot het daadwerkelijk realiseren van impact. Dit doen we door circulair in te kopen en het realiseren van (keten) samenwerking. Bij deze inkoop- en aanbestedingstrajecten gebruiken we vaak elementen van de Best Value benadering.

Kunnen we je helpen?

Neem telefonisch contact met ons op 085-060 9202 of stuur ons een e-mail. Dan bespreken we meteen alle opties die we voor je hebben.

Super dat je ons hebt gevonden!

We houden je graag op de hoogte van alle duurzame ontwikkelingen. Wil jij dat ook?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand het laatste nieuws, interviews, tips en meer in je mailbox.